20 de nov. 2008

LA NOTÍCIA

FEM UN ANUNCI
Ens hem adonat que als diaris a més de notícies també surten altres tipus de textos com anuncis, còmics, entrevistes, refranys, etc.
Hem decidit, que com que els diaris tenen molts anuncis, també fariem un nosaltres. Per tant, amb fotos de revistes ens hem inventat un anunci i ens han quedat molt bonics!

19 de nov. 2008

LA NOTÍCIA

INVENTEM UN TITULAR I UN PEU DE FOTO!

Com que ja sabíem les parts d'una notícia, ens hem adonat que, a aquesta, li falta el títol i el peu de foto, i... hem decidit que ens ho inventaríem nosaltres.








LA NOTÍCIA

LES PARTS DE LA NOTÍCIA
Hem descobert que totes les notícies tenen un títol, l' explicació del que ha passat i, si tenen foto aquesta va acompanyada amb un peu de foto. A més, en cada notícia posa el nom de la persona que l'ha escrit i de qui a fet la foto.
Per això, hem retallat una notícia i hem pintat cada part d'un color diferent per tal de diferenciar-les.

COM ÉS UN DIARI?







LES SECCIONS
Un diari té moltes notícies però... totes parlen del mateix tema?
En aquesta sessió, hem descobert que no! Hi ha notícies que parlen de moltes coses, a més, un diari també ens diu el temps que farà, la cartellera del cinema, la programació de la televisió, etc.

COM ÉS UN DIARI?

FEM UNA PORTADA DE DIARI!
Hem estat mirant les portades dels diferents diaris que tenim a la classe i ens hem adonat que en totes sortia: el nom del diari, una notícia gran amb foto, unes notícies més petites sense foto i un anunci. Llavors, hem decidit fer una portada amb retalls de diaris i...





....ens han quedat així de boniques!


18 de nov. 2008

QUANTS DIARIS HI HA DIFERENTS?












Per tal d'esbrinar quants diaris hi ha, hem fet un recull de tots els diaris diferents que teniem a classe, però... perquè són diferents?
Desprès, hem fet una sortida al quiosc que hi ha davant de l'escola, hem mirat tots els diaris i hem comprat aquells que no teniem a classe i... hem esbrinat quan valen els diaris!
Hem conegut 15 diaris diferents! però la llista que hem fet, continuarà oberta per si trobem algun més.

17 de nov. 2008

FEM UN MAPA CONCEPTUAL

Hem fet un mapa conceptual amb tot el que volem aprendre. En aquest mapa, anirem posant tot allò que anem treballant de cada apartat. L'hem penjat al passadís perquè ho puguin veure tots els nostres companys.